نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

بيش فعالي در نوزادان نسبت به ديگر گروه‌هاي سني كم‌تر مورد بررسي قرار گرفته است و افراد شناخت كم‌تري نسبت به آن دارند. متخصصان بر اساس يافته‌هاي جديد خود، برخي علائم در دوران نوزادي همچون بي‌قراري، گريه‌هاي شديد، ناتواني در به خواب رفتن و … را نشانه‌اي از بيش فعالي مي‌دانند. توصيه مي‌شود والدين با اطلاع از نشانه‌هاي بيش فعالي، در صورت رويت اين علائم در فرزند خود، سريع‌تر براي درمان اقدام كنند و از پيشروي آن در كودك جلوگيري نمايند. همين‌طور در ارتباط بودن با يك مشاور كودك سبب مي‌شود كه بتوانند از راهكارهاي موثر براي ارتباط با فرزند خود استفاده كنند. در ادامه اطلاعات كامل‌تري از موضوع بيش فعالي در كودكان ارائه كرده‌ايم.

منبع: بيش فعالي در نوزادان

بيش فعالي در نوزادان

جالب است بدانيد آكادمي اطفال آمريكا تا قبل از سال 2011 شروع بيش فعالي در نوزادان را از سن شش سالگي در نظر مي‌گرفت كه تا 12 سالگي ادامه پيدا مي‌كرد. بعدها بر اساس راهنماهاي تشخيصي بيشتر، اين سن به 4 تا 18 سالگي تغيير پيدا كرد؛ اما امروزه مطابق تحقيقات صورت گرفته شده، علائم بيش فعالي حتي از دوران نوزادي بروز پيدا مي‌كند.

نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه تشخيص بيش فعالي در نوزادان كارآساني نيست؛ چراكه راهنماي تشخيصي دقيقي براي آن وجود ندارد و درمان بيش فعالي در اين دوران نيازمند دقت بيشتري است.

علائم بيش فعالي در نوزادان

همانطور كه اشاره كرديم تشخيص علائم بيش فعالي در دوران نوزادي براي متخصصان دشوار است. در سنين بالاتر كاهش توجه، تحرك و فعاليت زياد كودك سبب مي‌شود كه تشخيص بيش فعالي در او كار چندان دشواري نباشد. با اين حال در ادامه به برخي علائم بيش فعالي در نوزادان اشاره كرده‌ايم :

  • بي‌قراري بيش از حد
  • ناتواني در به خواب رفتن
  • بيدار شدن‌هاي متوالي در طول شب
  • فعاليت حركتي بيش از حد و بيش از حد تصور مناسب رده سني
  • عدم توجه و يا دقت به محرك‌هاي محيطي
  • بي‌قرار بودن در زمان غذا خوردن
  • عدم نشستن براي بازي
  • استفراغ كردن مداوم
  • بي توجهي به شير
  • نداشتن اشتها
  • مشكلات بلع
  • پريشاني و ناراحتي در هنگام سرگرم شدن و يا لمس شدن
  • بي‌حوصلگي شديد با ديگران
  • توجه طلبي
  • خشم و غيض

در صورتي كه هر كدام از علائم فوق به مدت شش ماه ادامه داشته باشد، معمولا پزشكان مسئله بيش فعالي را مطرح مي‌كنند. بيش فعالي در نوزادان از اختلالات عصبي رشدي است كه در صورت شناسايي بايستي به موقع درمان شود. براي كسب اطلاعات بيشتر مقاله اختلالات عصبي رشدي را بخوانيد.

بيش‌فعالي نوزاد با خلق و خوي دشوار چه تفاوتي دارد؟

برخي از كودكان از بدو تولد به عبارتي بدقلق هستند. و خلق و خوي دشوار آن‌ها سبب مي‌شود كه به راحتي با شرايط محيطي كه در آن قرار دارند، كنار نيايند. اين دسته از كودكان در زمان‌هايي كه لازم است، آرام هستند و داستان‌ها، آهنگ‌ها و تصاوير كودكانه برايشان جذاب مي‌باشد. همينطور آن‌ها مي‌توانند ساعت‌ها با اسباب بازي‌هاي خود بازي كنند و يا به فعاليت‌هايي همچون پازل، لگو و … علاقه‌مند مي‌باشند. كودكاني كه دچار بيش فعالي و يا نقص توجه هستند، نمي‌توانند به راحتي بازي كنند و دائما ناآرام و بي‌قرار هستند. بنابراين والدين در ابتدا بايد تفاوت بيش فعالي در نوزادان را با داشتن خلق و خوي دشوار تشخيص دهند.

عوامل ايجاد بيش فعالي در نوزاد

در ايجاد اختلال بيش فعالي در نوزادان عوامل بسياري تاثيرگذار است كه در ادامه به آن‌ها اشاره كرده‌ايم:

  • مصرف الكل، سيگار و مواد مخدر در دوران بارداري
  • مواجه شدن با سم و يا سموم خاص در دوران بارداري
  • تولد نوزاد در شرايط زايمان زودرس و يا وزن كم
  • ايجاد مشكل در سيستم عصبي مركزي در دوره‌هاي حساس رشدي
  • داشتن سابقه خانوادگي در مورد اختلال بيش فعالي

در صورتي كه به هر دليل نوزاد شما دچار اختلال بيش فعالي است، در نظر داشته باشيد كه درمان او با آموزش‌هاي خاص و ويژه‌اي امكان‌پذير است، بنابراين حتما به مراكز تخصصي مراجعه كنيد.

تشخيص نادرست بيش فعالي

همانطور كه پيش‌تر اشاره كرديم، تشخيص بيش فعالي در نوزادان كار سختي است؛ دليل اين موضوع نيز اين است كه نشانه‌هاي بيش فعالي مي‌تواند والدين و متخصصان را به اشتباه بياندازد.

به طور مثال علائم بيش فعالي در نوزادان با علائم مشكلاتي همچون سابقه ضربه به سر در كودك، وجود اختلالات مرتبط با صرع و تشنج، مشكلات تيروئيد و ناتواني‌هاي بينايي و شنوايي مشابه مي‌باشد.

بنابراين تشخيص و درمان بيش فعالي در نوزادان بسيار حساس است و بهتر است براي اينكار به يك متخصص اطفال با تجربه مراجعه كنيد و در تمامي مراحل درمان و معاينات پزشكي با او همكاري كنيد تا شناسايي مشكل فرزندتان به درستي انجام شود.

درمان بيش فعالي در نوزادان

متاسفانه تاكنون راهنماي دقيقي براي درمان بيش فعالي در كودكان زير چهار سال به وجود نيامده است. از سويي ديگر مصرف داروها نيز در اين سنين با محدوديت‌هاي بيشتري همراه است و نيازمند دقت و احتياط مي‌باشد. از مهم‌ترين موضوعاتي كه در زمينه درمان بيش فعالي در نوزادان و سنين كم وجود دارد، اين است كه والدين آموزش‌هاي لازم را در اين زمينه از متخصصان دريافت كنند. در واقع پدر و مادر بايد بتوانند مشكلات فرزند خود را درك كنند تا تعامل بهتري را با او داشته باشند.

معمولا متخصصان پس از سن چهار سالگي از روش‌هاي درماني ديگري همچون رفتار درماني و درمان‌هاي دارويي استفاده مي‌كنند. لازم است به اين نكته نيز اشاره كنيم كه دريافت درمان دارويي نيز در وهله دوم انجام مي‌شود. و در ابتدا پزشك سعي مي‌كند از طريق روش‌هاي غير دارويي اين مشكل را در كودك برطرف سازد.

بنابراين اگر احساس مي‌كنيد فرزند شما دچار اختلال بيش فعالي است، ابتدا با يك روانشناس كودك اين موضوع را در ميان بگذاريد و روند درمان را با او پيش ببريد. در صورتي كه نشانه‌هاي بيش فعالي در نوزادان شما از بين نرود، بايد براي دريافت درمان‌هاي دارويي به يك روانپزشك مراجعه كنيد. به عقيده پزشكان و بر اساس آمار، دريافت هر دو روش درمان دارويي و رفتار درماني به صورت همزمان نتيجه موثرتري دارد و درمان با سرعت بيشتري انجام مي‌شود.

كلام آخر

بيش فعالي در نوزادان علائم و نشانه هايي دارد كه والدين بايد با دقت بالا و با كمك روانشناس كودك اين نشانه ها را شناسايي كنند. گريه بيش از حد نوزادان، مشكلات در خواب و مشكلات تغذيه اين 3 نشانه اصلي بيش فعالي در نوزادان است. براي پيشگيري از شدت علائم بيش فعالي با شناسايي نشانه ها از روانشناس و متخصصين كمك بگيريد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بيش فعالي در نوزادان بيش فعال مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سوالات متداول

آيا بيش فعالي براي كودك خطر آفرين است؟

بيش فعالي از اختلالات رشدي مي‌باشد كه در صورت عدم درمان سبب بروز مشكلات مختلفي براي كودك، همچون اختلالات يادگيري، مشكلات تحصيلي و … مي‌شود. ادامه‌دار شدن بيش فعالي تا سنين نوجواني نيز سبب مي‌شود كه فرد به سمت رفتارهاي ضداجتماعي كشيده شود و ميزان ناسازگاري او با محيط كاهش پيدا كند. بنابراين از موضوعات مهم پس از شناسايي بيش فعالي، دريافت درمان موثر است.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: بيش فعالي در نوزادان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/13  ] [ ۲۰ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب